Strângere de fonduri pentru Mănăstirea Hilandar

Această prezentare necesită JavaScript.

Societatea „Prietenii Muntelui Athos” din Anglia a organizat  joi, 28 iulie, la Londra, o recepţie cu scopul de a strânge fonduri pentru achiziţionarea unor echipamente de laborator, având rolul de a conserva vechile manuscrise, o comoară nepretuiţă a mănăstirii sârbeşti Hilandar din Muntele Athos.

Mănăstirea Hilandar a fost întemeiată în anul 1198 de Sfântul Sava, arhiepiscopul sârbilor, şi de tatăl lui, principele Ştefan Nemanja. Pe 4 martie 2004, un incendiu puternic a lovit Mănăstirea Hilandar, mistuind o mare parte din arhiva şi muzeul acesteia.

Evenimentul de strângere de fonduri a fost organizat de prinţul Charles, membru de onoare al societăţii „Prietenii Muntelui Athos” din Anglia, care a invitat pe arhimandritul Metodius, stareţul mănăstirii Hilandar, împreună cu monahi ai acestei mănăstiri la Highgrove House, reşedinţă a prinţului moştenitor.

Președintele Fundaţiei Mănăstirii Hilandar, d-l Milinots Radic, a vorbit despre sprijinul acordat mănăstiri de către prinţul Charles:”Am organizat, de asemenea, alte două evenimente de caritate la Londra, unde am primit fonduri pentru reabilitarea echipamentelor de panificaţie şi biblioteca mănăstirii. Este adevărat că prinţul Charles şi tatăl său, Ducele de Edinburgh, membri de onoare ai Fundaţiei “Prietenii Muntelui Athos”, din Regatul Unit, vizitează în mod frecvent Sfântul Munte Athos, contribuind activ la realizarea mai multor proiecte”, a  adăugat acesta.

Stareţul Mănăstirii Hilandar, Arhimandritul Metodie, a spus că prinţul de Wales este interesat să ajute la reabilitarea mănăstirii, deoarece guvernele Serbiei şi cel elen nu pot oferi niciun sprijin din cauza crizei economice.

Prințul Charles a ajutat în mai multe rânduri Mănăstirea Hilandar, mai ales după incendiul și distrugerile de la această mănăstire din 4 martie 2004. De asemenea, moștenitorul tronului Marii Britanii este un pelerin constant la Mănăstirea Vatopedi și la Schitul Colciu, acolo unde a trăit Părintele Dionisie Ignat, un mare duhovnic al neamului românesc.

sursa: Ziarul Lumina / Portalul Doxologia / Prietenii Vatopedului

Reclame

0 Responses to “Strângere de fonduri pentru Mănăstirea Hilandar”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
septembrie 2011
L M M J V S D
« iun.   oct. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: